Egy igazi boldogságbomba hűvös, szomorkás napokra.
Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 2 érett banán
- 25 dkg liszt
- 1 ek. kakaó
- 1 tk. sütőpor
- 1 dl. habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- csokoládéforgács
A tojásokat keverjük ki a cukorral, vajjal és a banánokkal egy mixerrel.
Szitáljuk hozzá a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, adjuk hozzá a tejszínt.
Tegyük kivajazott 20 cm átmérőjű tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig.
A krémhez a csokit és a vajat gőz felett olvasszuk fel. A jól lehűtött tejszínt verjük fel kemény habnak. Óvatosan keverjük a felolvasztott csokoládéhoz, és a már teljesen kihűlt tortát kenjük be vele.
Éles késsel egy tábla csokiból készítsünk forgácsot, és szórjuk a tortánkra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése