Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 10., péntek

                                          Joghurtos zsemle

Jön a morcos idő,ezért nálunk jönnek a finom kelt tészták. Igaz, ma szinte nyár volt,de amit beterveztem, megsütöttem.

Hozzávalók 9 db-hoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek. méz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl langyos víz
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1,5 kk. só
Így készül:
A lisztet szitáljuk kelesztőtálba, kis mélyedésbe tegyük a mézet, morzsoljuk rá az élesztőt és kevés langyos vízzel futtassuk fel 15 perc alatt.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és jól dagasszuk ki a tésztát. Kelesszük duplájára, majd 9 részre osztva, készítsünk zsemléket.Tegyük sütőpapíros tepsire, vagy papírkapszliba .Kelesszük újabb fél órát, majd éles szikével vágjuk be a zsemlék tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése