A paradicsommal készült ételekben sosem csalódom. Legyen az tészta feltét, leves, szósz vagy egy egyszerű saláta.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 db piros csilipaprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg hámozott konzervparadicsom
- 6 ágacska friss kakukkfű
- só
- bors
- kevés cukor
A darált húst keverjük össze az összes hozzávalóval, a csilit magozzuk ki és felaprítva adjuk hozzá. A petrezselymet szintén aprítsuk és úgy keverjük a masszához. Vizes kézzel formáljunk kisebb golyókat és kevés olajon pirítsuk meg minden oldalát.
A megmaradt zsiradékon a kockára vágott hagymát dinszteljük meg , adjuk hozzá a paradicsomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ízesítsük. Főzzük sűrű szósszá és tálaljuk a húsgombócokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése