Tulajdonképpen, " hulladék felhasználásából " készült az ecetem. A málnadzsem befőzésekor, maradt egy csomó mag, amin bőven akadt még gyümölcshús is.
Sajnáltam kidobni, így gondoltam , talán működhet az ecetkészítés így is. És működött, tökéletesen. Minden évben a Horvátországi nyaralás alkalmával hozok haza a kedvenc almacetből, ezzel készítettem a málnaecetet.
A hozzávalókat 1 l-es dunsztos üveghez úgy adagoljuk, hogy félig töltjük a már átpasszírozott maggal, majd felöntjük az üveget teljesen az ecettel. Lezárjuk a tetővel, és három hétre sötét, hűvös helyre tesszük. Három hét után leszűrjük, majd az ecetet felforraljuk. Kihűtjük és üvegbe töltjük. A kellemes málnaíz nem marad el, Használjuk salátákhoz és vörös húsokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése