Még mindig porondon van a málna. Miért is ne készítenénk belőle mindenféle jót, főleg ha előtte már degeszre tömtük a hasunkat belőle.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mézes omlós keksz
- 15 dkg durvára darált dió
- 20 dkg olvasztott étcsokoládé
- néhány ek. málna- vagy eperlekvár
- 1/2 kisebb sárgadinnye
- 50 dkg mascarpone
- 4 ek. porcukor
- 1 nagyobb citrom leve és héja
A kekszet és a diót keverjük össze, és forgassuk össze az olvasztott csokival. Nyomkodjuk a masszát egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába úgy, hogy az oldalán legyen egy kis perem. Tegyük hűtőbe míg megszilárdul. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, a citrom levével és héjával, majd rusztikusan kenjük a formába. Legalább 2 órára tegyük vissza a hűtőbe. A lekvárt melegítsük fel, forgassuk meg benne egyenként a málnaszemeket, a dinnyét csíkozzuk fel, és rakosgassuk a gyümölcsöket a krémsajt alapra , azután szórjuk meg kevés citrom héjával.
Távolítsuk el a tortaformát, és tálaljuk cikkekre vágva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése