Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 23., péntek

                       Vermutban pácolt kacsaszárnytő    
                                     retektzatzikivel     

Nem tudom ki hogy van vele, de amióta felnőtt vagyok a csirkének csak a a háta és szárnya jut. Apukáé a melle, gyerekeké a combok, és anyának marad a többi. Megjegyzem nem baj, mert igazán szeretem a jól átsült ízes, csontos részeket. ..és valljuk be, mikor gyerekek voltunk nekünk is mindig a combija jutott.

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsaszárnytő
  • 3 dl édes vermut
  • 2 ek. ketchup
  • 1 ek. vörös balzsamecet
  • só, bors
  • 3 ek. kacsazsír
a tzatzikihez:

  • 10 db piros retek
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kapor
Így készül?
Keverjük el a zsír kivételével, az összes hozzávalót és forgassuk meg benne a szárnytöveket. 
Takarjuk le folpackal és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Időnként forgassuk át a húst, hogy mindenhol jól átjárják az ízek. Másnap Tegyük tepsibe az összes páccal, és tegyük rá a zsírt. 160 fokon süssük  másfél órát, majd néhány percig grill fokozaton szép pirosra.
A tzatzikihez reszeljük le a retket és picit sózzuk le, hogy levet eresszen. Nyomkodjuk ki a felesleges lét, keverjük hozzá a joghurtot, a préselt fokhagymát, a felaprított kaprot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése