A legtöbb családi receptes füzetben van egy olyan kedvenc, ami a neves ünnepeken biztosan
szerepel a menüben. Nálunk az egyik, anyósom karikalinzere. Egyszerre omlós, puha, elálló, persze ha marad belőle.
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom leve
A sütőporral elkevert lisztben morzsoljuk el a margarint, adjuk hozzá a porcukrot,tojást és a citrom levét. Jól dolgozzuk össze és tegyük hűtőbe 30 percre.
Nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, szaggassuk ki, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben
világosra. H a kihűlt tölthetjük is sárgabaracklekvárral. Dobozban sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése