A palacsinta lehet sós, édes, töltött és töltetlen. Oly sok formában készülhet, csak szeretni lehet. Ez a palacsinta főételként is megállja a helyét, mert igazán laktató és harmonikus étel.
hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4-5 dl tej
- 12 dkg túró
- 1/2 csokor petrezselyem
- só
- olaj a sütéshez
- 1 db póréhagyma
- 15 dkg gépsonka
- 2 ek. olíva olaj
- 4 dl tejszín
- 1 ek. liszt
- só, bors
A lisztből, tojásból, túróból és tejből készíts sűrű palacsintatésztát. Aprítsd bele a petrezselyemzöldet, és hagyd állni. Addig a pórét és a sonkát vágd apró kockákra. Az olíva olajon párold meg a hagymát , majd dobd rá a sonkát és öntsd fel a tejszínnel. Sózd, borsozd és lassú tűzön főzd 10 percet. Sűrítsd be a lisztel és tedd hűlni.
A palacsintákat süsd ki kevés olajon, és a töltelékkel töltsd meg őket. Melegen tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése