Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 27., hétfő

                              Palacsinta póréhagymával

A palacsinta lehet sós, édes, töltött és töltetlen. Oly sok formában készülhet, csak szeretni lehet. Ez a palacsinta főételként is megállja a helyét, mert igazán laktató és harmonikus étel.

hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4-5 dl tej
  • 12 dkg túró
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • 1 db póréhagyma
  • 15 dkg gépsonka
  • 2 ek. olíva olaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
Így készítsd el:
A lisztből, tojásból, túróból és tejből készíts sűrű palacsintatésztát. Aprítsd bele a petrezselyemzöldet, és hagyd állni. Addig a pórét és a sonkát vágd apró kockákra. Az olíva olajon párold meg a hagymát , majd dobd rá a sonkát és öntsd fel a tejszínnel. Sózd, borsozd és lassú tűzön főzd 10 percet. Sűrítsd be a lisztel és tedd hűlni.
A palacsintákat süsd ki kevés olajon, és a töltelékkel töltsd meg őket. Melegen tálald.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése