Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 3., kedd

                                      Amerikai pite

Jó pár éve volt szerencsém a nagy kontinensen járni . Sok mindent kóstoltam Amerika jellegzetes ételeiből. Így a bizonyos almás pite is sorra került.

hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 2 ek. porcukor
  • 0.2 dl hideg víz
  • pici só
hozzávalók a töltelékhez:

  • 70 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás puding por
  • 2 dkg fahéj
  • 1 citrom leve
  • vaj
Így készítsd el:
A vajat a liszttel morzsold el, majd a porcukorral sóval és végül a jó hideg vízzel. Gyúrd össze, és még a tölteléket készíted, tedd a mélyhűtőbe.
Az almát pucold, magházától is tisztítsd meg, majd vágd vékony szeletekre.
facsard rá a citrom levét, keverd el a cukorral, fahéjjal és a puding porral.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vedd elő a tésztát a fagyasztóból, felezd meg , nyújtsd ki úgy hogy egy 24 cm-es kerek pite formába tudd helyezni. A felesleges tésztát vágd le. Olvasztott vajjal kend meg , és jöhet a töltelék. Szépen oszlasd el,néhány darabka vajat szórj el rajta, nyújtsd ki a másik darab tésztát és takard be vele. Nyomkodd le a széleket, a felesleges tésztát megint vágd le. A maradékból díszítheted ízlés szerint a pitét. Az alapot vízzel kend le, a díszítést pedig kevés vízzel kevert tojássárgájával. Vágj réseket a pitén, hogy a keletkező gőz , távozni tudjon. 40-45 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése