Oldalak

2015. november 18., szerda

                              Avokádókrémes szendvics   





Az avokádó tökéletesen alkalmas szendvicsek készítéséhez, hisz az érett gyümölcs igen krémes. 
Fontos, hogy érett avokádót használjunk, különben keserű és élvezhetetlen lesz a krémünk..
Többszörösen telített zsírsavakban gazdag, A,B,C,és E vitaminokat is bőven tartalmaz.
Fogyasszunk belőle minél többet, igen egészséges.







Hozzávalók 8 db szendvicshez:

  • 2 db avokádó
  • 2 ek. natúr krémsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. olívaolaj
  • bors
  • 6 db piros retek
  • 5 dkg dió
  • 8 csippentés ruccola
  • 16 kis szelet magvas kenyér


Így készül:
Az avokádókat megtisztítjuk a héjuktól és  magjuktól, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a sajtot, a zúzott fokhagymát, citromlét, olívaolajat, ezután sózzuk, borsozzuk.
1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a retket vékonyan felszeleteljük.
Elkészítjük a szendvicseket: megkenünk 8 szelet kenyeret az avokádókrémmel, a retekszeletekkel betakarjuk, jöhet a ruccola, a pirított dió, végül a másik szelet kenyér.
Reggeli, tízórai, uzsonna vagy vacsora? Tökéletes választás ez a szendvics.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése