Oldalak

2015. április 13., hétfő

                                 Vajas kifli zabpehellyel

Az ötletet egy újságban olvasott recept adta. Nagyon picit átköltöttem, bár az eredeti is tökéletes lett volna. Mondanom sem kell ugye, hogy a zabpehelytől pillekönnyű kiflik sültek ki. Ja és azt sem, hogy nekem csak egy harapás jutott, hogy meózhassam, mielőtt bloggolom.


Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg BL 80 liszt
  • 10 dkg finom zabpehely
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 2 tk. só
  • 1 tojássárgája
Így készül:
A lisztet és a zabpelyhet egy tálban összekeverjük, megsózzuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, és jól kidagasztjuk a tésztát.
Szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük, majd körré nyújtjuk, úgy fél centi vastagságban.
Nyolc cikkre osztjuk és a szélesebb végétől feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kifliket, lekenjük kevés vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk zabpehellyel és 20 percig pihentetjük.



A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljába hőálló tálba vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Bespricceljük a sütőt is, és berakjuk a kifliket. Légkeveréses fokozaton 25 percig sütjük, és a kész kifliket is bespricceljük hideg vízzel.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése