Oldalak

2015. január 3., szombat

                          Svéd gombasaláta fehérborral

Bőséges gombaszállítmány érkezett megint, az unokanővérem jóvoltából. Az év utolsó előtti napján kaptam, és ez kapóra jött. Készíthettem belőle ezt-azt szilveszterre.
Kamasz srácok jöttek bulizni hozzánk, nekik készítettem tejfölös gombapaprikást is sok más mellett. Nem maradhatott el a svéd gombasaláta sem a szilveszteri menüből. Igazán jó kísérője volt a sülteknek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg apró csiperke gomba
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 db babérlevél
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1,5 dl félédes fehérbor
  • bors
  • ízlés szerint cukor
Így készül:
A hagymát szálára vágjuk, szép vékonyra, amit az olajon megpárolunk. A gombát felszeleteljük szintén vékonyan és hozzáadjuk a hagymához. A citrom héját levágjuk, hozzáadjuk a gombához majd a citrom levét is. Sózzuk, borsozzuk, annyi cukrot adunk hozzá, hogy az ízek kiegyenlítődjenek.
Mikor a gombánk megpuhult, öntsük hozzá a bort és forraljuk 10 percig.
A gombasalátát hidegen tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése