Oldalak

2014. február 24., hétfő

                                   Svéd uborkasaláta

 Télire eltéve  finom ropogós savanyúság. Bár elég sok cukor kell hozzá, annak aki nem szereti az "édes savanyúságot" nem igazán ajánlom.

Hozzávalók:

  • 4 kg fürtös uborka
  • 1 kg vöröshagyma
  • 8 dl cukor
  • 1 dl só
  • 3 dl 20 %-os ecet
  • 1 ek. mustármag
  • 6 dl víz
  • tartósítószer

Így készítsd el:
Az uborkát és a hagymát vékony szeletekre gyaluld le. A vizet a cukorral, sóval mustármaggal forrald fel. Az ecete a végén keverd bele, hűtsd ki és öntsd az uborkára. Hagyd állni 1-1.5 órát, és töltheted is az üvegeket. Kevés tartósítószer a tetejére és zárd jól le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése