Oldalak

2013. november 11., hétfő

                 Libatepertővel és sajttal töltött kifli

Márton nap alkalmából én ma egy sörkorcsolyával készültem.
Készítsétek el ti is, de ha lehet dupla adagot, hipp-hopp elfogyott.

hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 5 ek. liba zsír
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • ízlés szerint só
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg libatepertő
  • 1 db tojás sárgája
Így készítsd el:
A tejet a cukorral melegítsd meg, futtasd fel benne az élesztőt . A lisztet a zsírral morzsold el, ízlés szerint sózd. A add hozzá az élesztős tejet ,
és dagassz egy jó lágy tésztát.
Keleszd úgy 40-50 percig meleg helyen.
Míg pihen a tészta, a libatepertőt vágd jó apróra és reszeld le a sajtot.
A megkelt tésztát nyújts ki  kb. 4 mm vastagra, és vágj belőle egyenlő szárú háromszögeket. Töltsd meg a tepertővel és a sajttal.  Tekerd fel őket ,tedd sütőlapra és hagyd kelni még 20 percet . 
A tojássárgát keverd el egy kevés vízzel, és kend le a kifliket. A végén szórd meg a maradék sajttal. 170 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig süsd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése