Oldalak

2014. január 7., kedd

                                      Almás krémes

Sokféle almás krémes süti receptet kipróbáltam már, és mindegyik nagyon finom volt.
Legyen ez most egy kicsit az én ízlésemre alakítva.

Hozzávalók a piskótatésztához:

  • 5 db tojás
  • 6 ek. víz
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
az almás töltelékhez:

  • 70 dkg alma
  • 2 kk. fahéj
  • cukor
  • 1 db citrom
  • 15 dkg zabfalatok
a krémes töltelékhez:

  • 1.5 dl tej
  • 1.5 ek. liszt
  • 1 db tojás
  • 7.5 dkg porcukor
  • pár csepp vanília kivonat
  • 7.5 dkg vaj
Így készítsd el:
Az almát reszeld le, és ízlés szerinti cukorral és a citrom levével párold puhára. A zabfalatokat aprítógépben törd össze, és keverd a kihűlt almához.
A  tejből, lisztből, és tojásból főzz sűrű krémet, majd hűtsd ki. A porcukrot a vajjal keverd habosra, és keverd el a főzött krémmel és a vaníliával is.
A tojássárgáját a vízzel, és a cukorral verd fehéredésig. A lisztet, diót és sütőport add tojásos keverékhez. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, és kicsinyenként keverd a masszához.Tedd kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd 160 fokon további 10 percig.
Vágd 3 felé , az egyik lapot töltsd meg az almával, a másik lapot a krémmel. Tetejét szórd meg porcukorral.






2 megjegyzés: