Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 4., hétfő

                           
         
                                Bukta birsalma sajttal

hozzávalók:

  • 80 dkg sima liszt
  • 25 dkg ráma margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot.
Az élesztőt  egy pici cukorral a tejben futtasd fel.

Közben a margarint olvaszd fel, keverd el benne a tojássárgákat.
Add a liszthez a margarinnal elkevert tojást, és a felfuttatott élesztőt.
Jól dagaszd ki, és meleg helyen keleszd legalább duplájára.
Ha megkelt dagaszd át, és nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra.
Vágj téglalapokat és töltsd meg őket csíkokra vágott birsalma sajttal.
Két végét hajtsd be, majd tekerd fel. Tedd sütőpapíros sütőlemezre, olyan távolságra ,hogy még tudjanak bőven kelni kb. 20 percig.
Tetejüket kend meg olvasztott margarinnal, és dugd a sütőbe 170 fokon.
Süsd aranysárgára . Ha kivetted a buktákat,

kend meg mézzel, és szórd meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése